Tort Cupidon

de Miha in Torturi, 14 Feb 2010 | 8497 vizualizari

 

Happy Valentine's Day!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 12 oua
  • 300 g zahar
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri amidon
  • 12 linguri faina
  • 6 linguri cacao
  • 15 g praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema de lapte:
  • 700 ml lapte
  • 70 g amidon
  • 150 g zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 200 g unt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba
  • 100 g unt
  • 4 linguri frisca lichida
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • Pentru ornat:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • frisca batuta
  • nuca de cocos rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cupidon:

Blat:

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana luceste. Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si esenta de rom ca la maioneza, apoi se toarna peste bezea.

Faina o amestecam cu cacaoa, amidonul si praful de copt, dupa care o adaugam treptat in amestecul de mai sus.

Se coc 3 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu.

Crema de lapte:

Amestecam amidonul cu 50 g de zahar.

Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu restul de zahar (pudra) si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupata bucatele o punem la topit impreuna cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.

Crema pentru ornat:

Topim ciocolata si o amestecam cu cei 100 ml de frisca batuta.

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa la racit.

Din cele 3 blaturi racite, am decupat inimile de diferite marimi. 2 mari, 2 mijlocii si muuuulte mici. :))

Peste primul blat insiropat am pus o parte din crema de lapte, apoi un strat de crema de ciocolata. Am dat putin la congelator sa se intareasca, apoi am pus un al doilea strat de crema de lapte. Am acoperit cu cel de-al doilea blat insiropat si am ornat cu frisca.

Iubiti-va mult! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cupidon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (67)

Miha 1

26.02.2012, 21:20

Multumesc!

iunik 1

14.03.2013, 00:14

wow,fara cuvinte

abstract01 1

18.12.2013, 17:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort capsuni Brunette